Så lyckas du med eget familjeporträtt

Att ta ett familjeporträtt är ofta en rolig upplevelse och ett fint minne att rama in och visa upp i hemmet. Dessvärre är det lätt att man drar sig för det eftersom det kostar en del att ta sig till en fotograf för att få till ett foto. Kanske har man dessutom en stor familj och vet med sig att det kan vara svårt att få till ett bra foto på alla vid ett och samma tillfälle. Men oavsett om du har en bra kamera eller ej, så kan det finnas bra möjligheter att få till ett bra familjeporträtt på egen hand.

Antingen kanske ni väljer att ha en lite mer ordnad fotografering, med fina kläder och kanske med en vän som tar bilden med en kamera, eller att ta flera familjeporträtt vid olika tillfällen med mobil. Oavsett kan det vara kul om barnen får uttrycka sina personliga stilar med kläder från https://kidsbrandstore.se/ och antingen ha vardagliga eller finare men bekväma kläder. Med ett så brett utbud hos https://kidsbrandstore.se/ är det inte svårt att hitta något i alla barn och ungdomars stil, som kan hänga med ett bra tag eller gå i arv till yngre syskon.

Familjeporträttet med mobil kan fånga stunden

I dag har många en så pass bra kamera i mobilen att det går utmärkt att ta kvalitativa bilder med den. Fördelen är att mobilen alltid är med, så att dagar i skogen eller väntan på bussen till en familjeutflykt kan utgöra väldigt levande stunder där barnen skrattar och familjen beter sig naturligt även på bild. Ett familjeporträtt behöver inte vara mer organiserat än att en främling tar en bild på er alla i en sådan stund. Men som tur är har en del kameror fjärrutlösare och mobiler självutlösare via tal eller tidsinställning. Annars kan det finnas möjlighet att köpa till fjärrutlösare för mobilkameran. På så sätt kan ni fotografera era familjestunder utan att behöva förlita er på någon utomstående. Kanske är det just de levande stunderna utan förutbestämda poser, som blir de bästa familjeporträtten.