Hänga fotografier på väggen

Om man gillar att fotografera har man antagligen lyckats ta några riktigt bra bilder. Kanske är de till och med så pass bra att man kan hänga upp dem på väggen och vara stolt över att det faktiskt är man själv som har tagit dem? Ett par bilder på väggen kan förändra ett helt rums känsla och det är inte heller speciellt dyrt att ordna.

Personliga bilder

Ett alternativ är att man hänger upp personliga bilder som man tagit själv eller som betyder extra mycket för en. Det kan vara bilder på djur, familj eller vänner. Ibland kan det dock kännas som att man lämnar ut lite för mycket av sitt privatliv om många ser bilderna. Man kanske inte vill att alla ska se vem man umgås med. Då finns det också andra alternativ.

Välja färdiga posters

Hos Desenio Outlet finns det flera fina och roliga posters som man kan hänga upp på sin vägg i vackra ramar. Det finns citat, fotografier, teckningar och mycket annat. Även det kan vara ett sätt att uttrycka sin personlighet utan att man delar med sig av sitt direkta privatliv. Posters är också bra presenter till de allra flesta. Dessutom passar de in i flera olika omgivningar. Man kan hänga dem i hallen, sovrummet, på kontoret eller kanske i köket.

Hur hänger man upp bilderna?

När man ska hänga upp foton eller posters finns det flera sätt att gå till väga på. Vissa sätter dem i vanliga ramar som spikas upp på väggen. Om man hyr en bostad kan det dock vara klokt att tänka på att man kan behöva betala ersättning om man gör alltför många hål i väggen. Vanliga fotografier kan också hängas upp med nålar. Det ger knappt synbara hål i väggen men däremot får man ett hål i fotot och det kan också vara ett farligt alternativ om man har husdjur eller små barn som kan få i sig nålarna.

Ett annat alternativ är att man tar ett snöre som man spikar fast i ena änden. Man låter sedan snöret sträcka sig längs väggen, och så spikar man fast andra änden en bit bort. På snöret kan man sedan fästa foton med klädnypor. Det skadar inte fotona och dessutom blir det inte så många hål gjorda i väggen.

Bildernas kvalitet

Om man själv fotograferat bilder som man vill ha på väggen är det viktigt att tänka på att de måste vara av relativt god kvalitet, i alla fall om man vill kunna skapa förstoringar eller tavlor av dem. Ett mindre foto i standardstorlek kräver oftast inte lika hög kvalitet men bilder tagna med en mobiltelefon blir sällan bra. Det kan alltså vara klokt att välja de bästa bilderna för att smycka sin bostad med.