Ta en bra spegelselfie

En selfie vet förmodligen alla vad det är, men vad är en spegelselfie? En spegelselfie kan tolkas som att du vänder telefonens kamera med spegelvändning men i det här sammanhanget betyder det att du tar din bild när du tittar dig själv i spegeln. Här är tipsen som gör att du tar en bra bild utan irriterande reflekterande ljus.

Tänk på ljuset

Ljuset när du tar en spegelselfie spelar stor roll. Dagsljuset är det mest fördelaktiga medan kvällsljuset kan innebära reflektion som gör att du inte syns alls. I det fallet bör du sätta på blixten på kameran men även med den kan bilden bli konstig. I dagsljus kommer dina färger till sin fulla rätt och stämningen kommer fram. Vad du kan göra är att vända och tricksa lite med kameran så att ljusförhållandena ändras en aning. Tänk på att den perfekta selfien ofta inte kommer vid första försöket.

Vilken är den bästa spegeln?

Det spelar egentligen ingen roll om du har en stor eller liten Väggspegel eller om du föredrar en helkroppspegel , allt beror på hur mycket av dig själv du vill fota. Dock brukar många som tar en spegelselfie vilja få med hela figuren eftersom man ofta vill fotografera en viss outfit eller sig själv när man tränat eller liknande.

Bästa vinkeln

Försök att ta selfien rakt framifrån, möjligtvis lite ovanifrån om du vill se smalare ut. Vinkla kameran en aning ner mot ansiktet och vrid lite genom att göra olika försök. En bild på dig själv tagen underifrån gör att du ser enorm ut och proportionerna stämmer således inte alls överens. Tyvärr gör många nybörjare det här misstaget.

Alla människor har en sida av ansiktet de föredrar. Utnyttja din favoritsida och visa helt enkelt upp dig från din bästa sida. Prova också olika poseringar, gärna utan att se för konstlad ut. De bästa selfies görs när du inte trodde de skulle bli bra. De ska också gärna se naturliga ut, ungefär som de togs helt apropå.

Kontrollera bakgrunden

Det vore synd om du tog en superselfie i spegeln för att sedan upptäcka att det ligger en hög med smutstvätt eller att det står tomma flaskor bakom dig. Visst finns det redigeringsprogram där du kan avlägsna ovälkomna objekt men det tar tid.