Robert Capa

Robert Capa befann sig i händelsernas centrum under flera av 1900-talets största konflikter. För eftervärlden är den amerikansk-ungerske fotografen känd som en av de mest modiga fotograferna någonsin. Eftersom du läser den här bloggen hör du förmodligen till dem som tycker det är viktigt att dekorera väggarna med något snyggt. Hos Dear Sam hittar du ramar som är perfekta för att rama in dina allra snyggaste fotografier.

Capa föddes i Budapest i Ungern år 1913 men bosatte sig senare i USA. Det var också mestadels för amerikanska tidningars räkning som han skulle resa runt i världen och fotografera olika väpnade konflikter. Som fotograf var han på plats under spanska inbördeskriget, när Japan invaderade Kina och under landstigningen i Normandie på dagen D. De sistnämnda fotografierna är förmodligen dem som Capa är mest känd för.

Capa hade uppenbarligen inga problem med att riskera livet för att ta sina fotografier. Det är förmodligen det största skälet till att hans foton har sådan kraft fortfarande. Han befann sig mitt i konflikterna han var utsänd för att skildra. Han hade enorm tur. Efter andra världskrigets slut pausade Capa sitt fotograferande. När han väl bestämde sig för att ge sig ut igen för att fotografera färdades han till Indokina för att fotografera Frankrikes konflikt i Vietnam. Capa avled 1954 när han trampade på en landmina.